Catatan harian ini admin gunakan untuk menyimpan segala tutorial dan aplikasi yang mungkin bermanfaat bagi admin dan terutama berguna pula bagi para pembaca yang lagi membutuhkan!!!

Rabu, 17 April 2013

Cara Mengatasi Windows Update error 80070003


Selamat malam guys, malam mini anee mau share pengalaman anee nih. Kemarin windows 8 anee tiba-tiba trouble, windows updatenya kagak jalan alias error dan pesan errornya kayak gini “Windows Update error 80070003” udah putar otak tapi kagak nemu-nemu juga caranya. Keputusan akhir, anee berkunjung aja ke mpuhnya yaitu situs mikocok, eh Microsoft maksudnya J

Nah anee dapat solusinya, di sana dikatakan bahwa error ini biasanya terjadi karena temporary files di system Windows. Cara ini sebenarnya adalah masalah di windows 7, namun anee baru dapetinnya di Windows 8 yah anee coba aja siapa tau berhasil ehh ternyata bekerja dengan baik juga. Nah, langsung aja kita tengok penjelasan dari Microsoft tentang masalah ini:

If you receive Windows Update error 80070003 while checking for updates, you need to remove the temporary files that Windows uses to identify updates for your computer. To remove the temporary files, stop the Windows Update service, delete the temporary update files, restart the Windows Update service, and then try to check for Windows updates again.

An automatic troubleshooter is available that fixes some problems with Windows Update, and it might resolve this error for you.

To run a Windows Update troubleshooter

  1. Click this button:


  1. In the File Download dialog box, click Run, and then follow the steps in the wizard.
  2. Open Windows Update, and try to install the update again.
If that didn't work, try the following steps.


You must be logged on as an administrator to perform these steps.
  1. Open Administrative Tools by clicking the Start button , and then clicking Control Panel. In the search box, type administrative tools, and then click Administrative Tools.
  2. Double-click Services If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.
  3. Click the Name column heading to sort the names in reverse order. Find the Windows Update service, right-click it, and then click Stop.

  1. Open Computer by clicking the Start button , and then clicking Computer.
  2. Double-click the local hard disk where Windows is installed (typically, drive C).
  3. Double-click the Windows folder, and then double-click the Software Distribution folder.
  4. Double-click the Data Store folder to open it, and then delete all files in the folder.  If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.
  5. Click the Back button. In the Software Distribution folder, double-click the Download folder to open it, delete all files in the folder, and then close the window. If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.

You must be logged on as an administrator to perform these steps.
  1. Open Administrative Tools by clicking the Start button , and then clicking Control Panel. In the search box, type administrative tools, and then click Administrative Tools.
  2. Double-click Services If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.
  3. Click the Name column heading to sort the names in reverse order. Find the Windows Update service, right-click it, and then click Start.
  4. Close the Services window and the Administrative Tools window.
If you continue to see this error, see this automatic troubleshooter on the Microsoft Support website, or go to the Microsoft Answers website for more assistance.

Deleting temporary update files will help solve the problem, but it will also delete the history in Windows Update. You can still see which updates are installed on your computer by going to Installed Updates.

To see which updates are installed on your computer.

  • Open Installed Updates by clicking the Start button , clicking Control Panel, clicking Programs, and then, under Programs and Features, clicking View installed updates.
Help and Support search term: WindowsUpdate_80070003

Kalau kagak ngertii, pake aja google translate, sekian tutorial kali ini semoga bermanfaat dan terima kasih, good night!!

2 komentar:

  1. thanks sangat membantu komputer ane dah bener lagi

    BalasHapus
  2. Iya, sama sama gang!! Mampir lagi yah, makasih udah mau berkomentar!!

    BalasHapus

Pembaca yang baik selalu meninggalkan jejaknya dengan berkomentar, jadi silahkan berkomentar bila ingin, tapi jangan memberikan komentar yang mengandung cacian, unsur SARA, dan gunakanlah bahasa yang baik!!

Ayhi's Song

Free Music Online
Free Music Online

free music at divine-music.info